Održane radionice za djecu u Dječjim vrtićima Orahovica, Čačinci i Zdenci

SlikeGodina2019 2019 03 08 NeDvojiOdvoji 2019 03 08 001VrticOrahovica002

Riječ je o zajedničkom projektu Grada Orahovice i Općina Crnac, Čačinci i Zdenci s ciljem osvještavanja građana i stvaranja osjećaja zajedničke odgovornosti za pravilno postupanje s otpadom, prvenstveno u svrhu smanjenja stvaranja otpada te povećanja učinka odvojenog skupljanja otpada i njegove ponovne uporabe.

Kako pravilno postupati s otpadom i kako voditi brigu o zaštiti okoliša bile su teme današnje radionice koje je polaznicima Dječjeg vrtića Palčić u Orahovici na djeci primjeren način, približiti voditeljica radionice, Marija Breber, iz tvrtke Peritum usluge.

Iako će se kroz niz izobrazno-informativnih aktivnosti educirati i motivirati svi građani, djeca, žene i umirovljenici, djeca s invaliditetom kao i poslovna javnost da svojim odgovornim ponašanjem doprinesu učinkovitijem gospodarenju otpadom, s podizanjem svijesti o pravilnom postupanju s otpadom nužno je početi već u najranijoj dobi.

“Djeca najbrže usvajaju nova znanja, a onda te informacije prenose dalje i svojim roditeljima. Svi zajedno moramo početi voditi brigu o prirodi i okolišu jer je to naš zajednički dom”, zaključila je Marija Breber, voditeljica današnje radionice

Nakon Orahovice, radionica je održana i u dječjim vrtićima u Čačincima  i Zdencima, a na koncu je u Zdencima održana i edukacijska tribina za žene.

Cilj ovog projekta je razviti kulturu pravilnog postupanja s otpadom te stvoriti osjećaj zajedničke odgovornosti u postupanju s otpadom na svim nivoima.


Ispis   E-mail